Hendrik op vakantie

Hendrik op vakantie

dinsdag 8 september 2009

Op cursus met Hendrik


Hendrik heeft er zin in



Hendrik wil niet meer



Goed zo Hendrik



Lekker spelen!


Sinds 2 weken zijn Hendrik en wij bezig met de basiscursus. Een zeer intensieve cursus die Hendrik veel belangrijke dingen bij moet brengen. Drie keer in de week moeten Hendrik en wij 's avonds paraat zijn. Hendrik vindt het leuk, maar wordt er wel erg moe van. Al die hondjes, al die nieuwe indrukken en dan ook nog goed je best doen. De oefening van 25 minuten is voor Hendrik meestal iets te lang. Dat vraagt wel erg veel van zijn concentratie.

De cursus begon voor Hendrik met een gedragstest. Hij moest laten zien of hij snel bang is en of hij zich rustig kan gedragen bij vreemde gebeurtenissen. Het bleek dat Hendrik erg stabiel is. Hij laat zich niet snel van de wijs brengen. Wel blijkt uit de test dat hij vrij brutaal is. De trainster had dit woord nog nooit voor een hond gebruikt, maar voor Hendrik is het van toepassing. Dat betekent voor ons een strakke opvoeding anders is Hendrik straks de baas in huis!

De cursus is tot nu toe een wisselend succes. Hendrik kan thuis heel veel van de oefeningen prima uitvoeren. Op cursus is dat iedere keer weer afwachten. We zijn er inmiddels achter dat hij wel gegeten moet hebben voordat hij naar cursus gaat. Anders eet hij alles wat er in de buurt voor handen is en heeft hij geen aandacht meer voor de oefeningen.

Na het praktijk gedeelte hebben wij gelukkig de mogelijkheid om Hendrik even naar huis te brengen. Thuis in zijn bench kan hij dan even rustig op adem komen. Wij rijden dan weer terug om het theorie gedeelte van de cursus te volgen. Hendrik hoeft daar niet bij te zijn. Hij weet alles al...


2 opmerkingen:

  1. Soms liggen de prioriteiten van Hendrik gewoon net even ergens anders dan die van jullie. En op de cursus leren jullie om beter te begrijpen wat hij wil. Dat kan hij vast waarderen. Misschien gaan jullie hem dan in het vervolg wat beter gehoorzamen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dat Hendrik al heel mooi kan zitten.
    Het oorverdovende vuurwerk vind hij zo te zien niet eng (ik wel) stoer hoor! Succes volgende week bij de eindtest.

    Martine

    BeantwoordenVerwijderen