Hendrik op vakantie

Hendrik op vakantie

vrijdag 17 juli 2009

Een week met Hendrik





Afgelopen zaterdag hebben we Hendrik opgehaald bij Maria en Danny en inmiddels weet ik al niet anders meer dan dat er een warm hondje bij mijn voeten ligt, die van tijd tot tijd een aanval doet op mijn schoenen. Onder mijn stoel is een soort holletje, dat met verve wordt verdedigd door Hendrik. Af en toe gaat hij heel macho onder de stoel zitten en dan lekker hard blaffen. Daar moeten we dan erg om lachen, net als om zijn puppie kolder. Vanmiddag heeft hij schijnaanvallen uitgevoerd op een grote stenen schaal, geweldig om te zien.

Hendrik is lief en nergens bang voor, een hele relaxte hond. Hij heeft al kennis gemaakt met baby's en kinderen van alle leeftijden en hij vindt het allemaal prachtig. En zij hem, want hij ziet er zeer vertederend uit met zijn grote ogen en mooie vleermuisoortjes. Het malen van koffie, elektrische tandenborstels, harde muziek (Cranberries heb ik even lekker hard gezet vanmiddag, de buren zullen wel denken...), stofzuigen, Hendrik vindt het allemaal prima. De stofzuiger vond hij razend interessant, hij hapte er niet naar, maar liep wel de hele tijd heel onderzoekend mee, komisch om te zien.

Maar ook een lieve kleine hond heeft wat leerpuntjes. Hij acteert als een ware Nilfisk stofzuiger, ieder blaadje, ieder takje, stukjes mos, kleine steentjes, alles gaat het bekje in. Ik doe nu dan ook niets anders dan de oogst weer uit zijn bekje plukken met een 'bah foei'. Terwijl het eigenlijk wel grappig is dat hij nu al zijn eigen takken (zo groot als hijzelf) zoekt, om daar dan trots mee aan de haal te gaan.

Of het de emotie is geweest of toch de blaadjes en de takjes, het is op Hendrik's buikje geslagen. Voor de zekerheid zijn we bij de dieren arts geweest om te laten checken of de diarree geen kwaad kon. Gelukkig gaat het al weer wat beter, hij eet nu goed, maar 100% is het nog niet. Tja, dat zijn de zorgen over een kleine hond.

Hendrik slaapt 's nachts heerlijk in zijn bench en slaapt ook best lang door. Dat is wel lekker, want zo'n pup vraagt de nodige energie, hebben we gemerkt!

3 opmerkingen:

  1. Hè hè, eindelijk weer een berichtje! Hendrik is alweer gegroeid, zie ik op de foto's. Jullie zijn er maar druk mee. En dan moet hij ook nog leren dat zachte kussens niet bedoeld zijn om eens lekker een plasje op te plegen. Er wacht jullie nog een schone taak...of een natte eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hendrik is adorable! So tiny and cute, he looks so content in those pictures. How big does his race become? Or will he stay so small? Smiles Lisa G.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo!

    super leuk jullie verhalen te lezen over broer Hendrik! Met Babs ( Zhyra, zusje van Hendrik ) gaat het goed ! Héééél herkenbaar hoe ondeugend ze zijn , maar zó leuk!!

    Tot 13 september!

    Groetjes Jasper, Tessa, Tijs, Isa en Babs

    BeantwoordenVerwijderen