Hendrik op vakantie

Hendrik op vakantie

donderdag 17 september 2009

Zilveren Hendrik (met filmpjes)



















































































































Hendrik gekeurd



Hendrik doet zijn best



Hendrik heeft hoge nood



Trots op Hendrik

Op 13 september 2009 was het dan zover, de Jongehondendag in St. Michielsgestel, de plaats waar alle jonge Franse Bulldoggen tot 1 jaar hun jaarlijkse grote vergadering hebben. De baasjes mochten mee.

Hendrik was wat zenuwachtig, de dag ervoor had hij helemaal niets gegeten. Misschien was hij toen al beducht voor zijn grote zwarte broer Ziggy die er met het goud vandoor ging? Of waren het de zenuwen omdat hij zijn lieve Maria weer zou zien?

Wij hadden nog nooit zoveel bullen bij elkaar gezien en wat grappig was, mensen die wij nog niet eerder hadden ontmoet, bleken onze Hendrik te kennen. Of uit het nestje, omdat zij een broertje of zusje van Hendrik hadden geadopteerd, of schoonmama, die bij afwezigheid van Maria en Danny gedurende de eerste acht weken van Hendrik's leven op hem had gepast, of belangstellende volgers van Hendrik's blog. Hendrik gloeide van trots.

De dag was heel leerzaam voor ons. Zo weten wij nu dat niet alleen boeken, maar ook hondjes uitgebracht kunnen worden. Hendrik kreeg een chique showriempje om en aan Marianne de lastige taak om Hendrik zo goed mogelijk voor het voetlicht van de jury te brengen. Hij moest blijven staan en ging steeds zitten, hij moest netjes meelopen, wat een beetje lukte, en op de tafel staan waar al zijn details van dichtbij werden bekeken door de meneer met net zo'n mooi rond buikje als de bullen. Deze meneer keek overigens de hele tijd zeer vertederd naar alle mooie bulletjes die aan hem werden voorgesteld.

In Hendrik's klasse, de superbaby's reu, werd zwaar strijd geleverd, er waren drie deelnemers. Hendrik werd twee en moest zijn broer Ziggy voor laten gaan. Voor ons maakt dat niet uit, want ja, wie is nu onze nummer 1: Hendrik!! Maar Hendrik denkt daar anders over en vraagt om revanche. Daarom mag Maria Hendrik over een tijdje lenen om Hendrik die kans te geven. Dan hebben wij lekker een dagje vrij en Maria zou er voor zorgen dat hij lekker moe weer wordt thuisgebracht.



3 opmerkingen:

  1. Hendrik, je hebt het echt super goed gedaan hoor en we zijn zooooo trots op je !
    Het was echt heel erg leuk om alle kleintjes uit het nestje weer bij elkaar te zien en wat zagen ze er goed uit...
    Ik kon alleen nog maar met een Big Smile rondlopen en volgens mij was ik niet de enige ...

    Hendrik, we gaan de volgende keer voor goud !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fantastisch!!! Wat enorm grappig om te zien. Die kleine Casanova wint iedereen om zijn pluizige pootje! En de tweede plaats is super natuurlijk! Neef Ed en nicht Betty zijn zeer trots op neef Hendrik!
    Groetjes, Geraldine

    BeantwoordenVerwijderen